Bel 020 - 75 30 777

Zeven dagen per week, 24 uur per dag.

U bevindt zich hier: Klinieken

Klinieken

Unieke kans voor jongen mensen met een serieus verslavingsprobleem!

Steps Rehab werkt samen met verschillende partnerklinieken in Zuid-Afrika. In alle buitenlandse klinieken is de voertaal Engels.

Wanneer wordt voor een behandeling in het buitenland gekozen?

Omgeving
Veel cliënten zijn er bij gebaat een aantal weken weg te zijn uit de eigen omgeving. Afkicken in het buitenland is dan een verstandige keuze.

Zuid-Afrika is naast de USA en de UK één van de toonaangevende landen binnen de wereldwijde verslavingszorg. Dit komt door de enorme concentratie van kennis, talent, wetenschap en educatie. Er heerst een zeer positief gerichte recovery sfeer.

Fellowshipmeetings
De afkickklinieken van StepS Rehab in Zuid-Afrika bevinden zich in Stellenbosch en Plettenberg Bay. Er is bewust gekozen voor locaties dicht in de buurt van de zo noodzakelijke fellowshipmeetings.

Intensief programma in afkickkliniek

Het behandelteam van StepS Rehab werkt met het 12 Stappen Model, gecombineerd met cognitieve gedragstherapie alsmede inzicht gevende en lichaamsgerichte therapie. De focus ligt hierbij altijd op noodzakelijke veranderingen op psychisch, spiritueel en fysiek niveau. Het behandelprogramma is zeer intensief en bestaat uit individuele therapie, groepssessies, lezingen, workshops, Yoga, sport en meditatie.

We realiseren ons dat je tijdens de intensieve behandeling ook ruimte nodig hebt voor ontspanning. Daarom hebben we verschillende activiteiten opgenomen in ons programma, zoals excursies en sport activiteiten. Dit wordt altijd gedaan onder begeleiding en in groepsverband. Je bent niet in de gelegenheid om zelfstandig dingen te ondernemen.

  • Opnametraject 1 tot 2 maanden
  • Keuze uit behandeling in Nederland en Zuid Afrika
  • Intake binnen 24 uur, geen wachttijden
  • Nazorgtraject van 3 maanden