Steps Rehab
Waarom Steps Rehab?

Bel 020 - 75 30 777

Zeven dagen per week, 24 uur per dag.

U bevindt zich hier: Klinieken

Klinieken

Steps Rehab werkt samen met verschillende partnerklinieken in het buitenland;  Zuid-AfrikaThailand, Spanje en  Italië. In alle klinieken is de voertaal Engels.

Waarom een behandeling in het buitenland en niet gewoon in Nederland?

Omgeving
Veel cliënten zijn er bij gebaat een aantal weken weg te zijn uit de eigen omgeving. Afkicken in het buitenland is daarom een verstandige keuze.

Zuid-Afrika is naast de USA en de UK één van de toonaangevende landen binnen de wereldwijde verslavingszorg. Dit komt door de enorme concentratie van kennis, talent, wetenschap en educatie. Er heerst een zeer positief gerichte recovery sfeer.

Thailand staat bekend om zijn hoge spiritualiteitsniveau. De natuur en cultuur bieden een serene sfeer waarin je helemaal tot jezelf komt.  De accommodatie is gelegen in een luxe en rustige omgeving in een van de meest spirituele steden van de wereld, namelijk Bangkok.

Fellowshipmeetings
De afkickklinieken van StepS Rehab in Zuid-Afrika bevinden zich in Stellenbosch en Plettenberg Bay. Er is bewust gekozen voor locaties dicht in de buurt van de zo noodzakelijke fellowshipmeetings.

De afkickkliniek van StepS Rehab in Thailand bevindt zich midden in een buitenwijk van Bangkok. Het is een grote villa met veel luxe en comfort. De kliniek werkt met een intensief behandelprogramma gebaseerd op het 12 Stappen Model. De omgeving draagt met grote mate bij aan het spiritualiteitsniveau. Tijdens de behandeling worden de fellowshipmeetings in de nabije omgeving zeer frequent bezocht.

Intensief programma in afkickkliniek

Het behandelteam van StepS Rehab werkt met het 12 Stappen Model, gecombineerd met cognitieve gedragstherapie alsmede inzicht gevende en lichaamsgerichte therapie. De focus ligt hierbij altijd op noodzakelijke veranderingen op psychisch, spiritueel en fysiek niveau. Het behandelprogramma is zeer intensief en bestaat uit individuele therapie, groepsessies, lezingen, workshops, Yoga, sport en meditatie.

We realiseren ons dat je tijdens de intensieve behandeling ook ruimte nodig hebt voor ontspanning. Daarom hebben we verschillende activiteiten opgenomen in ons programma, zoals excursies en sport activiteiten. Dit wordt altijd gedaan onder begeleiding en in groepsverband. Je bent niet in de gelegenheid om zelfstandig dingen te ondernemen.

  • Opnametraject 2 maanden
  • Keuze uit behandeling in Zuid-Afrika, Spanje, Thailand of Italië
  • Intake binnen 24 uur, geen wachttijden
  • Nazorgtraject van 3 maanden